Gołąbki inaczej...
Składniki :
- 1 kg kapusty pekińskiej
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 szklanka ryżu
- 1 średnia cebula
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- sól, pieprz
- kapustę drobno posiekaj, posyp solą, odstaw na 20 min
- ugotuj ryż
- cebulę pokrój w kostkę i podsmaż
- kapustę odciśnij, dodaj wystudzony ryż,mięso,cebulę,jajko,mąkę,sól i pieprz
- połączone składniki wyrób na jednolitą masę
- dużą płaską blaszkę posmaruj oliwą
- uformuj z masy duże pulpety mocno ściskając w dłoniach
- pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.200 st.C 40 min
- u mnie z sosem pomidorowym i ziemniaczkami,grillowaną cukinią
Smacznego! |
Ja w miejsce ryżu daję krojone warzywa...
OdpowiedzUsuńAle i takie chętnie jedzą moi domownicy:)
Robię podobnie gołąbki są bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńwyborne!
OdpowiedzUsuńjeszcze takich nie jadłam muszę wypróbować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis;)
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńPolecam!
OdpowiedzUsuńNie powiem,pożarłbym :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie gołąbki i często je też robię
OdpowiedzUsuń