Smażone lody
Składniki :
- 1 opakowanie lodów (smak według uznania)
- gęste ciasto naleśnikowe
- 1 opakowanie wiórków kokosowych
- 1 litr oleju
- dużo miejsca w zamrażarce ;)
- szykujemy miejsce w zamrażarce (musi być tyle miejsca aby lody nie zsuwały się z talerza i nie stykały się)
- z lodów formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych wkładamy do zamrażalnika na godzinę (kulki lodów muszą być zamrożone)
- szykujemy gęste ciasto na naleśniki
- po godzinie wyjmujemy po jednej kulce lodów i obtaczamy w cieście naleśnikowym a następnie w wiórkach kokosowych
- szybko wkładamy do zamrażalnika tym razem na 4 godziny aby wszystko się porządnie zamroziło
- po tym czasie rozgrzewamy olej
- wyjmujemy kolejno lulki lodów w cieście z zamrażalnika i szybko smażymy 1 minutę
- podajemy natychmiast po usmażeniu z cukrem pudrem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz