poniedziałek, 5 sierpnia 2013

 Smażone lody

Składniki :
  1. 1 opakowanie lodów (smak według uznania)
  2. gęste ciasto naleśnikowe
  3. 1 opakowanie wiórków kokosowych
  4. 1 litr oleju
  5. dużo miejsca w zamrażarce ;)
Przepis :
  • szykujemy miejsce w zamrażarce (musi być tyle miejsca aby lody nie zsuwały się z talerza i nie stykały się)
  • z lodów formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych wkładamy do zamrażalnika na godzinę (kulki lodów muszą być zamrożone)
  • szykujemy gęste ciasto na naleśniki 
  • po godzinie wyjmujemy po jednej kulce lodów i obtaczamy w cieście naleśnikowym a następnie w wiórkach kokosowych 
  • szybko wkładamy do zamrażalnika tym razem na 4 godziny aby wszystko się porządnie zamroziło
  • po tym czasie rozgrzewamy olej 
  • wyjmujemy kolejno lulki lodów w cieście z zamrażalnika i szybko smażymy  1 minutę 
  • podajemy natychmiast po usmażeniu z cukrem pudrem 
Smacznego :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz