Wiśniowo-malinowy sernik na zimno
Składniki :
- 1 kg sera białego zmielonego
- 200 g jogurtu naturalnego gęstego
- 2 opakowania galaretki wiśniowej
- 1 szklanka cukru
- 0,5 szklanki rodzynek
- 200 g czekolady mlecznej
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki masła
- maliny do przybrania
- galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody
- pozostawić do ostudzenia, do momentu aż zaczną gęstnieć
- jogurt miksować z cukrem dodać ser i na końcu galaretkę
- porządnie miksować na wysokich obrotach 2 minuty
- wsypać rodzynki wymieszać łyżką
- masę przełożyć do tortownicy
- wstawić do lodówki na 4 godziny
- w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę dodać masło i wodę
- podgrzewamy mieszając do momentu aż wszystkie składniki się połączą
- miskę zdejmujemy z garnka chwilkę studzimy polewę
- wyjmujemy sernik z lodówki polewamy czekoladą i dekorujemy malinami
Smacznego! |
mniam!
OdpowiedzUsuń